Prodaja v Anglijo

V tem Forumu se oglajšujejo in prodajajo vsi modeli LR za "sitno" ceno - valjda, itak!!

Moderator: storz

Odgovori
Uporabniški avatar
Bobby04
Expert 4x4
Kraj: Maribor

Prodaja v Anglijo

Odgovor Napisal/-a Bobby04 » Po Nov 22, 2010 8:24 pm

Imam zanimivo ali pa še bolje '?udno' situacijo. Na moj oglas za prodajo Freeja, se mi je javil en Anglež, ki pravi, da ga bo kupil, pla?al (kakopak!) in odpeljal v London (!!!). Poslal naj bi mi ?ek s kupnino, avto bi naj odpeljala neka 'shipping company'.

Na prvi pogled vse ok, a me vseeno zanima, ?e ima kdo podobno izkušnjo s kako podobno prodajo. Bi lahko bilo kje kaj ?udnega 'od zadaj'? ?udno je že to, da bo v Angliji vozil avto z volanom na levi...

Hvala za mnenja in nasvete.
Uporabniški avatar
land lover
Land Rover Enthusiast

Odgovor Napisal/-a land lover » Po Nov 22, 2010 8:52 pm

stara fora. izogni se ga na dale?...
Uporabniški avatar
hambi
Amater

Odgovor Napisal/-a hambi » Po Nov 22, 2010 10:26 pm

A kapetan John Good se pa še ni oglasil? :lol:
Ja to so fore, pošljejo ?ek s kupnino in prevoznimi stroški, takoj ko dobiš ?ek se ti javi transportno podjetje z Dubaja, 8) da jim pošlješ denar za prevoz, to narediš te ?ez ?as banka obvesti, da ?ek nima kritja in da povrni denar. :(
Uporabniški avatar
Bobby04
Expert 4x4

Odgovor Napisal/-a Bobby04 » To Nov 23, 2010 8:41 am

Hvala obema za odgovore.

Bom javljal glede nadaljnjega toka dogodkov... seveda ne bo ni?, razen ?e bo denar preverjeno obsedel na ra?unu, za kar pa skorajda ni nobene možnosti.
nebivedu
Land Rover Enthusiast

Odgovor Napisal/-a nebivedu » To Nov 23, 2010 12:17 pm

Bobby04 napisal/-a:Hvala obema za odgovore.

Bom javljal glede nadaljnjega toka dogodkov... seveda ne bo ni?, razen ?e bo denar preverjeno obsedel na ra?unu, za kar pa skorajda ni nobene možnosti.
Zadevo po angleško imenujejo scam.
Pošljejo ti preko western uniona ?ek, ki ga ti vnov?iš. Potem pa ga on na svoji strani prekli?e. Ti sicer dobiš denar in si ga lahko položiš na ra?un, vendar te bo banka terjala za denar nazaj in za obresti za ta ?as. Vmes pa jim lahko avto pošlješ in ti na koncu ostaneš brez avta in brez denarja.

Jaz se s tem nebi igral, ker boš vedno na zgubi, pa ?e še tako okoli obra?aš.
Tukaj imaš malo ve? o tem, pa preberi še ostale zadeve, kje te lahko izigrajo.
http://www.fraudguides.com/craigslist-car-scams.asp
Te "dobesedno kraje" se dogajajo vsakodnevno in še vedno se najde bedak, ki nasede (je imel nekdo prav, ko je izjavil, da je ?loveška neumnost neizmerljiva).
Craigslist Car scams:
Cars are priced far below current market value.
The seller claims to be in the military and is stationed overseas.
The posting does not include a phone number.
The seller will demand that you use an online escrow service of their choice.
The person receiving the call is referred to as a "pickup agent."
Payment must be wired to or from another country. Western Union is often requested.
The buyer or seller is very anxious to conclude the transaction.

Tkaj je stran, kamor prijaviš tak scam. Pa kr veliko o tem piše.
http://419eater.com/
bero1
Offroad profi

Odgovor Napisal/-a bero1 » To Nov 23, 2010 5:47 pm

Evo samo dva "kupca", ostale se mi ne da iskat po mailih

i am interested in buying your Vehicle ,so what is the last price? you can contact me via email :cpt.vonb@yahoo.com Thanks captain Von Bushcurve

OBISKOVALEC: captain Von Bushcurve
TELEFON: 665
E-MAIL: cpt.vonb@yahoo.com.

Datum komentarja: 6.11.2010 22:53:25
IP uporabnika: 172.16.0.10

: KOMENTAR OBISKOVALCA ::
Lep pozdrav prodajalca, Zanima me to vaš oglas tako prisrcno me pisati z vec podrobnosti in informacij, tako da mi pomaga dobiti avto moja izbira. Spodaj so moja vprašanja: 1. Kdaj nazadnje je šlo za mehanika? 2. Ali obstaja praske na njej? 3. Je bilo repainted? 4. Kakšna je vaša zadnja prodajna cena? Piši mi s to funkcijo in razmer in tudi mi pošljete nedavno sliko ce je na voljo. Engr Powells Andrew Telefon: (+44) -704-574-6169 Greetings seller, I am interested in this your advert so kindly write me with more details and information so as to help me get a car of my choice. Below are my questions: 1. When last did it go to the mechanic? 2. Is there scratch on it? 3. Has it been repainted? 4. What is your last selling price? Write me with the present function and conditions and also send me a recent picture if available. Engr Powells Andrew Phone: (+44) -704-574-6169

OBISKOVALEC: Engr Powells Andrew
TELEFON: (+44) -704-574-6169
E-MAIL: powellsandrew@yahoo.co.uk

Datum komentarja: 19.11.2010 0:39:04
IP uporabnika: 41.205.171.27

Izogni se jih v velikem krogu.
Lp.
Uporabniški avatar
Bobby04
Expert 4x4

Odgovor Napisal/-a Bobby04 » To Nov 23, 2010 6:32 pm

Bero, mail, ki sem ga dobil jaz, je identinti?en tvojemu drugemu mailu. Mislim, da mi je bil poslan celo v enakem ?asu kot tebi.

Hvala vsem, 'prijaznega' kupca sem že odpikal, ko in ?e se kdaj sre?amo imate vsi trije pija?o v dobrem. :)
Odgovori