Mašina in menjalnik od range roverja
Moderator: storz
- Acceleratii incredibus
- Land Rover - Way of Life
- Kraj: Ljubljana
- birdy
- Master of Land Rover Forum
- Kraj: Lj
- Kontakt:
zdaj tole praviloma res velja, sam se je treba prasat:Aceleratus increbibus napisal/-a:Da ne boš s ceno predelave pršu na ceno fasade pa še stopnic! Govorim iz izkušenj!
kok bos sam naredu - in ce je odgovor vse (oz kar najvec), potem so stroski manjsi(seveda svojega casa ne racunas, ker ce ga.....pol si itaq bankrotiral)
primer(ja spet alfa):
mal vec kt 3k eur delov in 4leta dela.......ali po domace (bankrotiral sm)
alfa romeo settanta cinque 1.8T evoluzione
&
subaru legacy 2.0 AWD 3. gen. (modified)
&
subaru legacy 2.0 AWD 3. gen. (modified)
?isto vse bom sam delal, razen dele za rebuild mašine moram kupit, pa še to brez dihtung,ker se te dajo narest v sloveniji in to iz takega materiala, da se originali skrijejo, to pa spet ni tok drago, ?e ne kupuješ pri zlatarju. Ra?unam da okol 1000 evrov bo vse skupaj z materialom brez kardanov. Ti bodo pa še dodatnih 800 evrov, ker bom dal delat nove, ko bosta mašina in menjalnik upasana.
Mašina in menjalnik sta doma. Mašina 3.5 V8 brez vstrajnika je lažja kot mašina od feroze z vstrajnikom, preverjeno.
Odlo?itev je tudi padla, naredila se bo vmesna plata in vse ostane od feroze, samo 3.5 V8 se da namesto 1.6 motorja.
Motor gre jutri na ketno in bo obešen pod nadstreškom, pa se za?ne pranje in po pranju razstavljanje, ker ga bo doletelo kompletno obnavljanje, potem pa gre takoj na prosto podvozje (ki ga imam doma še od obnavljanja feroze in sem hotel na njem delat buggy-ja), da se pomeri ?e resni?no paše na nosilce od feroze (ker so skoraj enaki) in na uparjanje z menjalnikom. Ker imam pa doma še dodatne vezne stene in notranje blatnike, se bo vse to lahko sprobalo preden gre vse v avto, tko da se bodo vse napake že prej pokazale.
Hambi, hvala za mašino.
Catrover ali imaš kakšno staro sklopko od svojega RRCja doma? Potreboval bi jo za mero, ker mi bo kolega naredil karbonsko. Pa kaka navodila v pdf obliki za 3.5 V8 mašino bi tut prav prišla.
Odlo?itev je tudi padla, naredila se bo vmesna plata in vse ostane od feroze, samo 3.5 V8 se da namesto 1.6 motorja.
Motor gre jutri na ketno in bo obešen pod nadstreškom, pa se za?ne pranje in po pranju razstavljanje, ker ga bo doletelo kompletno obnavljanje, potem pa gre takoj na prosto podvozje (ki ga imam doma še od obnavljanja feroze in sem hotel na njem delat buggy-ja), da se pomeri ?e resni?no paše na nosilce od feroze (ker so skoraj enaki) in na uparjanje z menjalnikom. Ker imam pa doma še dodatne vezne stene in notranje blatnike, se bo vse to lahko sprobalo preden gre vse v avto, tko da se bodo vse napake že prej pokazale.
Hambi, hvala za mašino.
Catrover ali imaš kakšno staro sklopko od svojega RRCja doma? Potreboval bi jo za mero, ker mi bo kolega naredil karbonsko. Pa kaka navodila v pdf obliki za 3.5 V8 mašino bi tut prav prišla.
karbonsko sklopko boš delal pri sintarju? jst namre? že skor en mesc ?akam pa ni ne duha ne sluha ker je baje ful spešal sklopka. kar se mene ti?e je ?ist navadna sklopka za serijo ampak ok. drga? je blo pa re?eno da se zadeva naredi na staro še bolje pa na novo sklopko ker nima zjahanih fedrou in netkov.
al maš kšno drga?no vrjanto?
al maš kšno drga?no vrjanto?
-
RangeRover
- Samo LR se mi mota po glavi
- povh
- One life.Live it!
- Kontakt:
Sam kaksnega hudega prirastka konjenice pa ravno ne bo. Ce se ne motim so imeli teli motorji okrog 135 konjev, kar pa v primerjavi z tvojim dosedanjim ni ne vem kaj. Sigurno bo pa kaksen omembe vreden napredek opaziti okrog porabe... Ok pa tudi glas bo
!
2004 Defender 110 Td5
1990 Ferrari Testarossa
1990 Ferrari Testarossa
Ta motor naj bi imel 150KM, vsaj po tehni?nih specifikacijah. ?e to drži, bo imel ta motor celih 65KM ve? od mojega prejšnjega in še enkrat tok ve? navora.
To bo pa za ferozin menjalnik pomoje dovolj, da se bo vozila brez problemov v vsak klanec (mislim po cestah) v peti prestavi in po terenu brez raznih pojemkov mo?i.
Za ferozo bo tole ve? kot dovolj in s tem sem zadovoljen. Pri preve? konjih se potem stvari za?nejo lomit (polosovine, diferenciali).
To bo pa za ferozin menjalnik pomoje dovolj, da se bo vozila brez problemov v vsak klanec (mislim po cestah) v peti prestavi in po terenu brez raznih pojemkov mo?i.
Za ferozo bo tole ve? kot dovolj in s tem sem zadovoljen. Pri preve? konjih se potem stvari za?nejo lomit (polosovine, diferenciali).