INOX ZAŠ?ITA za 4x4 Land Roverje

V tem Forumu se oglajšujejo in prodajajo vsi modeli LR za "sitno" ceno - valjda, itak!!

Moderator: storz

Odgovori
dl3
Kraj: Koper

INOX ZAŠ?ITA za 4x4 Land Roverje

Odgovor Napisal/-a dl3 » Po Dec 29, 2008 12:41 pm

?e vas zanima priporo?am:

www.kromatura.net
Uporabniški avatar
Lovrod
Land Rover - Way of Life
Kraj: Ljubljana - Slovenj Gradec

Odgovor Napisal/-a Lovrod » Po Dec 29, 2008 12:45 pm

Zdravo!

Povsem zadosti je ena objava tukaj in oglas bodo videli vsi ki jih to zanima ...

Hvala za razumevanje!
Lep dan še naprej!

Trenutno brez LR

------------------------------------------------------------
Ex. Freelander 2.5l V6 2001 3 vratni
Uporabniški avatar
ROVER
Master of Land Rover Forum
Kraj: Jelovec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a ROVER » Po Dec 29, 2008 2:19 pm

Pozdravljeni!

Takole na izgled so tile zaš?itni loki prav estetsko oblikovani in, verjamem, tudi kakovostno izdelani.

Me pa zanima, kaj o eti?nosti uporabe menite tako prodajalci kot tudi uporabniki. Drugo ime za "bullbar" je namre? "Killer-grilles", kar izhaja iz posledic tr?enj, predvsem tam kjer so bili udeleženi majhni otroci. Kakšno mnenje?

Varno vožnjo in lep pozdrav:

Marijan

http://home.connect.ie/dcc/campaigns/su ... 2007-1.pdf
Uporabniški avatar
no use 4 a name
One life.Live it!
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a no use 4 a name » Po Dec 29, 2008 4:13 pm

Tisti pravi kenguru kilrji izvirajo iz avstralije in so predvsem prakti?ne narave, ko zbiješ kenguruja hladilnik vode ostane cel. Vojska je imela na nekaterih pred hladilnikom rezervno gumo. Ti bulbari pa so ?isto nasprotje - ?e avto nasloniš, se ta re? upogne in potla?i sprednji del. Poleg tega je tudi nevarn(ejši) za peš?e. Govoriti o varnosti pa se mi ne zdi smiselno - mogo?e ti kot pešcu bulbar celo prihrani kako minuto trpljenja :?
First class
nebivedu
Land Rover Enthusiast

Odgovor Napisal/-a nebivedu » Po Dec 29, 2008 6:40 pm

O eti?nosti pri bullbarih se da razpravljat. Pešci nimajo kej kot kure skakat po cestah, tako da ni? neeti?nega, ?e ga slu?ajno odbiješ ko kje po sredi ceste ska?e - še prjavt za pobeg z mesta nersre?e ga je treba, ?e ga dale? odbiješ. :twisted:

Kar se pa ti?e bullbara pri trku v drugi avto - ?e je dobro narejen bullbar, se mora naslonit na kompletno sprednjo vezno steno in jo celo nazaj rint, da razporedi energijo na celoten prednji del.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne To Dec 30, 2008 7:04 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
majckeno
Land Rover Enthusiast
Kraj: Celje

Odgovor Napisal/-a majckeno » Po Dec 29, 2008 8:23 pm

No ponavadi se sicer ne vklju?ujem v takšne debate, samo se mi zdi pa mal neeiti?no razpravljat o tem da je dobro kakšnega pešca odbit, ?e ti slu?ajno po cesti ska?e... Pešci so ljudje, ki imajo takšne in druga?ne potrebe oz. vzroke, da se znajdejo. Med temi pešci so npr. tudi otroci (o tem kakšna je možnost, da se zajdejo sredi ceste nebi razpravljal...) starejši ljudje, ki z vstopom v demenco izgubijo ?ut za orientacijo,...

Mislim,da je previdnost in varstvo pešcev pomembna naloga vsakega voznika.

Verjetno sem precej zašel iz teme :lol:

Bull bar sicer naj bi bil preverjeno nevaren za pešce (razni preizkusni trki,ipd.). Ob tem pa se mi poraja vprašanje. Ali obstaja kakšna statistika trkov oz. prometnih nesre?, pri katerih so bili udleženi pešci in kolikšen je bil procent poškodb pri udeležbi razli?nih tipov vozil (terenska, tovorna, osebna vozila,...) ?

LP J
nebivedu
Land Rover Enthusiast

Odgovor Napisal/-a nebivedu » Po Dec 29, 2008 8:32 pm

V ameriki je velik procent povoženih otrok prav doma?ih, ki se igrajo za o?etovim pickupom, ko se ta ho?e odpeljat izpred doma. In tam ponavadi ni bullbarov.
Kar se pa sprednjih bullbarov ti?e, pa v sloveniji zelo malo pešcev povozijo pravi terenci.
Jeter od X5, Q7 in podobnih jajc (ki so samo povišani karavani) ne štejem zraven, ker se imam za boljšega voznika od primitivcev v tistih kištah, ki mislijo, da imajo povsod prednost in izsiljujejo na veliko, pa po avtocestah so vedno najhitrejši - takim se h?ere pa žene prodajajo in doma jedo samo zelje, da lahko odpla?ujejo lizing, ob boži?nici imajo pa komaj za registracijo).

Sam vedno ustavim pred prehodom za pešce in tut ?e kdo ska?e po cesti pa? zmanjšam hitrost. Ampak ?e nekdo po kaki obvoznici ska?e med avtomobili, pa nimam nekih lepih misli o njem in takrat se tudi obnašam do njega enako kot se on do mene - ?e bo padu, bo pa? padu, ker nimam neke želje po nevemkakem bremzanju, da bi me odzadaj nabil kak tovornjak (ker po obvoznicah in avtocestah vedno vozim 100 do 110 sem vedno na desnem pasu in so ponavadi za mano vedno kamioni).
Uporabniški avatar
bita
Land Rover Enthusiast
Kraj: Veliki Osolnik

Odgovor Napisal/-a bita » To Dec 30, 2008 3:16 pm

majckeno napisal/-a:No ponavadi se sicer ne vklju?ujem v takšne debate, samo se mi zdi pa mal neeiti?no razpravljat o tem da je dobro kakšnega pešca odbit, ?e ti slu?ajno po cesti ska?e... Pešci so ljudje, ki imajo takšne in druga?ne potrebe oz. vzroke, da se znajdejo. Med temi pešci so npr. tudi otroci (o tem kakšna je možnost, da se zajdejo sredi ceste nebi razpravljal...) starejši ljudje, ki z vstopom v demenco izgubijo ?ut za orientacijo,...

Mislim,da je previdnost in varstvo pešcev pomembna naloga vsakega voznika.

Verjetno sem precej zašel iz teme :lol:

Bull bar sicer naj bi bil preverjeno nevaren za pešce (razni preizkusni trki,ipd.). Ob tem pa se mi poraja vprašanje. Ali obstaja kakšna statistika trkov oz. prometnih nesre?, pri katerih so bili udleženi pešci in kolikšen je bil procent poškodb pri udeležbi razli?nih tipov vozil (terenska, tovorna, osebna vozila,...) ?

LP J
Se strinjam s teboj in ni prav "okusno"(najmanj) prebirat komentarje
tipa Nebivedu!!!
Odgovori